Comunicat conjunt d’ERC-VdM diu Sí i Gent per Vilassar de Mar

El passat 4 de novembre de 2015, en sessió plenària extraordinària per tal de complir els terminis legals, el govern de Vilassar de Mar (ERC VdM diu Sí i Gent per Vilassar de Mar) va prendre la decisió de baixar el tipus d’IBI (Impost de Béns Immobles) que s’aplica a Vilassar de Mar. D’aquesta manera -i en un context polític i econòmic de forta complexitat i dificultat- els dos partits que formem el govern de coalició, seguíem complint el programa electoral d’ambdues formacions i coincidents en aquest aspecte.

20151104_201930

Foto de Laureà Folch

Lamentem profundament que alguns grups de l’oposició (CiU, Ciutadans, PSC i Podem) abandonessin el Ple sota el pretext de no haver estat prou informats, negant la possibilitat de debat en aquesta important decisió política que afectava directament a que s’apugés l’IBI de tots els habitatges del nostre poble.

Estem decebuts que aquesta estranya aliança de partits polítics de l’oposició, que s’està duent a terme des de l’inici d’aquest mandat amb l’actual nou govern, sigui exclusivament fruit de que encara no han assumit els resultats electorals i la formació de govern que haurien desitjat.

Esperem que aquesta teatralització desproporcionada hagi estat només l’error d’un dia i deixin aquesta manera de fer política que, al nostre entendre, falta al respecte a la ciutadania, a la institució de l’ajuntament de Vilassar de Mar i a les obligacions que comporten ser regidor del municipi. Fugir de les responsabilitats no és la millor manera de reclamar res ni de gestionar discrepàncies.

20151104_204047

Foto de Laureà Folch

No obstant tractar-se com hem dit, d’un Ple extraordinari i que no requereix legalment Comissió Informativa, els grups municipals van ser informats prèviament sobretot a l’última Junta de Govern (on per primera vegada al nostre poble hi tenen representació tots els grups municipals en un clar exercici de transparència d’aquest nou govern) i allà mateix el regidor d’Hisenda i la Interventora municipal, es van posar a disposició absoluta per a transmetre tota la informació sol·licitada i contestar tota mena de dubtes i preguntes.

Per tot plegat i assumint que sempre és necessari anar millorant també les maneres de fer des del govern, celebrem que a partir de la mesura impulsada i aprovada en aquest Ple extraordinari, estem complint l’acord de govern que consisteix en no traslladar a la ciutadania l’important deute municipal total acumulat per la mala gestió econòmica de l’anterior alcalde en forma de pujada d’impostos.

Denunciem la irresponsabilitat d’aquests partits de l’oposició que varen abandonar el Ple, ja que la voluntat última d’aquests grups era impossibilitar la celebració del Ple i la consegüent pujada de l’impost de tots els immobles de Vilassar de Mar i així poder-la imputar i culpabilitzar al govern.

Teniu disponible aquest comunicat, en format PDF, a http://bit.ly/1laY0E4

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada