És legal que entitats privades ocupin amb una pancarta la façana de l’Ajuntament?

Aquest és l’escrit del nostre grup en referència al tema triat aquest mes per Ciudadanos:

El que és evident és que cal complir amb el mandat democràtic del Ple Municipal de Vilassar de Mar, on per una amplíssima majoria es va donar suport a la col·locació d’aquesta pancarta.

L’ajuntament pot utilitzar els seus espais públics per a manifestar i fer difusió del compromís i suport legítim a qualsevol dret i llibertat fonamental individual i col·lectiva o a qualsevol altre dret reconegut internacionalment i d’obligat compliment que consideri vulnerat.

El Govern Municipal de Vilassar de Mar i la gran majoria del seu plenari, no fa altra cosa que fer seva la protesta col·lectiva del nostre poble reclamant un dret tan universal com fonamental com és la llibertat d’expressió i de les persones per exercir-la.

A Gent per Vilassar de Mar lamentem profundament la judicialització de la política. La política són pactes i consensos i a partir d’aquí s’ha de parlar i s’ha d’intentar, a través del màxim consens, tirar endavant les iniciatives. Voler traslladar els problemes de la política als jutjats és un flac favor que pensem que determinades forces polítiques fan contínuament.

A nosaltres no ens agrada gens la judicialització de la política i, per tant, que es confiï als tribunals allò que ha de resoldre la política. Per exemple, les instruccions delirants del Tribunal Suprem, de l’Audiència Nacional i de diversos tribunals han comportat presons preventives, exilis i centenars d’imputats, i no han aconseguit resoldre ni reduir un conflicte de naturalesa estrictament política. Més aviat al contrari, la flagrant injustícia que ha inspirat als jutges instructors ha enquistat el conflicte i ha obert nous enfrontaments.

En un estat com l’espanyol, que mesura el poder segons la capacitat de prohibir, s’han acabat encarregant als jutges totes les decisions, fins i tot en terrenys que no són de la seva competència.

En el fons, aquesta dèria de prohibir, com tota la judicialització de la vida col·lectiva, neix d’un dels principals defectes d’aquest estat i de segons quins partits polítics: la por a la llibertat.

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada