És necessari tenir visió estratègica per governar?

Escrit de Gent per Vilassar de Mar respecte el tema  triat per el PSC: “És necessari tenir visió estratègica per governar?

 

És necessari tenir una visió estratègica per governar, sí, sempre, però conjugant l’ètica i la política, visualitzant l’objectiu principal que és el benestar de les persones del nostre municipi i portant els valors per bandera. La institució local, lluny de perseguir l’ànim de lucre, ha de fonamentar les seves competències en la gestió eficaç dels recursos per satisfer les necessitats actuals i futures de la ciutadania, aplicant valors com la solidaritat, la justícia, el progrés, la llibertat, la cohesió social i la igualtat en les seves decisions. Són persones que treballen, empatitzen i es preocupen de persones.

Una visió estratègica de govern ens mostrarà en què es convertirà el municipi si es tenen en compte correctament tots els agents susceptibles d’influir en el trànsit del seu desenvolupament, en un termini determinat i sobretot si es planifiquen objectius realistes i aplicables.

Considerem que, una bona gestió de govern, comporta més que una visió estratègica de llarg termini del desenvolupament del municipi. Requereix, a l’inici, un estudi previ de l’anàlisi de la situació real i uns objectius, a curt i mitjà termini, que establiran la seva direccionalitat. Amb aquesta premisa s’identificaran les dificultats i els problemes que interfereixin en la seva consecució per dissenyar els nous escenaris i preparar les accions, operacions i plans de contingència necessaris per assolir-los, sempre dintre d’un marc de viabilitat i sostenibilitat.

L’actuació d’un equip de govern és una activitat exigent, rigorosa i laboriosa que ha de comptar amb eines de treball i mètodes idonis i un equip de govern professional, perspicaç i capacitat.

L’exercici de govern és un procés difícil, complex, carregat d’incertesa i conflictes que inclús poden provocar enfrontaments per a resoldre els problemes. La gestió que representa, demanda un gran esforç que fins i tot pot arribar a ser frustrant per la possibilitat de no arribar a assolir els resultats que es preveuen.

A Vilassar de Mar, l’actual equip de govern, el formen persones amb entusiasme, una barreja de joventut i experiència amb les idees clares del que s’ha de fer, amb un gran interés per fer la feina ben feta i amb mètodes efectius que els capaciten, malgrat els condicionaments econòmics heretats.

Des de Gent per Vilassar de Mar, orientem els nostres esforços, com a part del govern municipal, en un objectiu fonamental que és el benestar del ciutadà, qualitat que ens descriu des dels nostres inicis i que ens proporciona les habilitats necessàries per focalitzar la nostra atenció en l’eficàcia i l’eficiència, assumint la responsabilitat social que comporta.

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada