Gent per Vilassar de Mar, un any més, acompanyant a les persones

Escrit de Gent per Vilassar de Mar de temàtica lliure per al Butlletí mensual de febrer.

No hi ha res amb més valor que l’ésser humà.

Fullejant l’agenda de l’any passat, descobrim que gairebé cada mes s’ha emprès algun projecte social regit per la Núria Arasa i Rovira, de Gent per Vilassar de Mar.

Gener, Activitats formatives per a la gent gran. Febrer, reglament per a les prestacions econòmiques dirigides a les persones més desfavorides del nostre poble i l’exposició fotogràfica “Refugiats, l’odissea cap a Europa”, mostrant la terrible realitat que estan vivint, des de fa ja massa temps, milers de persones refugiades. Març, activitats per fer visible la desigualtat que, encara avui, pateixen les dones a la nostra societat. Contínuament se segueixen vulnerant els seus drets. Abril, Vilassar de Mar municipi cardioprotegit. Maig, dia d’acció de la salut per a les dones. Juny, augment de l’ajuda econòmica per a famílies amb dificultats per pagar el rebut de l’aigua. Juliol, millora de l’accessibilitat a la platja. Setembre, participació en el projecte humanitari d’equipament per un hospital al Nepal, creació del servei d’acollida de gent nouvinguda i la posada en marxa del “No puc esperar”. Octubre, creació de l’espai família. Novembre, Consell dels infants i manifest Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Desembre, posada en marxa del Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD).

Des de la regidoria de Serveis Socials, Igualtat, Família i Gent Gran del nostre municipi, estem compromesos a assolir un món més just i per això treballem per fomentar el valor social, sumant a la inclusió i a la igualtat d’oportunitats, sumant a la difusió i la conscienciació.

Cal seguir duent a terme nombroses accions per aconseguir una societat sense prejudicis, sense estereotips, sense discriminació, una comunitat on tothom se senti còmode. És per això que des de Gent per Vilassar de Mar volem potenciar una actitud proactiva per a l’assoliment d’aquest repte.

Sumant l’esforç d’entitats, clubs esportius, centres educatius i l’Ajuntament, el nostre municipi gaudeix d’una gran oferta per potenciar la plena inclusió: Les activitats dirigides a la gent gran, les comissions d’atenció a la diversitat als centres educatius, la promoció de l’esport inclusiu i tallers per infants amb capacitats diferents, entre d’altres.

No obstant això, per més recursos, per més ajudes, per més normatives que es generin, per afavorir els drets de les persones més vulnerables, no té valor per si mateix si no tenim el suport més important: el suport de tota la societat.

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada