Governar en minoria

El resultat de les passades eleccions municipals ha significat un canvi de paradigma a Vilassar de Mar, amb un consistori fragmentat i una clara pèrdua de la majoria absoluta del govern de CiU, que ha obtingut el pitjor resultat d’aquesta formació en els darrers 30 anys.

Aquest fet ha posat en evidència l’obligació de canviar les maneres de fer, molt allunyades de les formes que predominaven des de l’alcaldia de l’antic govern. Ara, amb aquest nou escenari és imprescindible una major flexibilitat, dedicació i comunicació, així com també una major implicació de totes les forces del plenari en l’acció de govern i la necessària capacitat de generar consensos per part del govern en minoria que va resultar investit.

Cal tenir present que, a l’hora de conformar govern, tots preferiríem una majoria còmoda, però aquesta no ha de ser a qualsevol preu ni ha de significar abús de poder, prepotència o manca de transparència. Així com tampoc un equip de govern en minoria ha de significar inestabilitat, ni paralització de l’acció de govern. Al contrari, això ha de suposar que els qui tenim la responsabilitat de governar hem de multiplicar les reunions, dialogar, escoltar i arribar a acords, i d’aquesta manera tots els projectes es vegin enriquits, millorats i completats per les propostes de tots els grups municipals del consistori.

Per tant, això obliga tots els partits a estar al cas i conèixer a fons el que s’està aprovant al plenari, i comporta també que els acords finals segur que seran millors i que reflectiran encara més bé el que han votat els vilassarencs. És amb un equip de govern en minoria quan realment hi ha la possibilitat que el ple municipal sigui més transparent i participatiu, que tingui sentit i no es converteixi en lloc de discussió estèril on el vot ja està decidit o s’apliqui la piconadora de la majoria absoluta.

A Gent per Vilassar de Mar ens mantenim fidels a la filosofia de buscar acords amb els grups disposats a sumar pel nostre poble, és a dir, el pal de paller del nostre programa electoral de fer propostes per a millorar el poble i el benestar de les persones que en formem part, buscant sempre el bé comú i la justícia social. El debat entre tots ha de ser un instrument pensat per tancar aquests acords i no pas per evitar o entorpir l’acció de govern.

Els resultats de les eleccions van reclamar un canvi de fer i d’entendre la política. Dins de les institucions, és el moment d’aprendre a governar dialogant, sense por al debat i a la divergència. Necessitem una democràcia viva i dialèctica, en què posem sobre la taula els diferents punts de vista. Moltes de les llistes demanàvem més participació, més proximitat, més transparència i una nova manera de governar.

Per a Gent per Vilassar de Mar, aquesta ha de ser la millor manera d’oferir el canvi que els nostres conciutadans van demanar a les urnes. Ara caldrà veure si serem tots plegats prou capaços d’assumir aquest repte, i que el somni d’un ajuntament més eficaç, proper i transparent sigui una realitat.

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada