La política municipal vista amb ulls d’infants

Aquest mes ha estat la nostra formació la que ha triat l’article d’opinió mensual. El tema escollit de Gent per Vilassar de Mar ha estat: “La política municipal vista amb ulls d’infants”.

 

Gent per Vilassar de Mar, tenim una manera molt nostra de veure les coses. Ho centrem tot en les persones. Quan parlem de persones, sempre hem volgut fer-ho des d’un sentit ampli tenint en compte totes les etapes del cicle de la vida. Treballem per i amb la gent gran, amb l’edat adulta, amb els i les joves i també per als infants.

Al nostre municipi, gaudim de moltes activitats, tallers i programes dirigits als nostres infants ocupant-nos així de la seva salut, educació, oci, etc. Tenim en compte les festes populars pròpies de la nostra cultura, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi, Castanyada… i treballem des de diferents regidories, conjuntament amb les escoles d’infantil, primària, instituts i entitats per prevenir conductes de risc i millorar el benestar dels nostres nens i nenes intentant entre tots la seva autonomia i que el seu futur sigui millor.

En aquesta legislatura Gent Per Vilassar de Mar des del govern municipal, hem apostat fort per la infància i hem fet un gran tomb en aquest àmbit: hem donat veu als infants. Els hem volgut fer partícips de les decisions que es prenen a la vida política. L’últim trimestre del 2017 vam impulsar el primer Consell d’Infants, format per alumnes de 5è i 6è de primària i participants d’Entitats. El Consell és un òrgan de participació política on els consellers i conselleres, escollits democràticament, poden posar ulls i veu als infants del nostre municipi i traslladar al govern municipal tot allò que no els hi agrada, que desitgen o bé que volen canviar. Tot això implica un canvi basat amb la proposta pedagògica de Francesco Tonnuci, un canvi de filosofia de govern de poble on els nens i les nenes són els paràmetres i les garanties de les necessitats de totes les persones. Els infants passen a tenir un paper actiu dins el nostre municipi. Amb aquest canvi, posem la infància en un lloc privilegiat a la nostra agenda política, la posem a primera línia on ens comprometem a treballar-la amb dignitat i responsabilitat. Suposa tot un repte i un aprenentatge que ens obliga a mirar a través de la finestra dels infants i poder transformar també el nostre municipi des de la seva mirada, des de la seva alçada i escoltant la seva opinió.

Volem anar més enllà i fer gran el Consell, ampliant-lo amb alumnes de 1r i 2n d’ESO. Les seves visions sobre l’escola, la seguretat ciutadana o l’espai públic, moltes vegades fan que els adults, aprenguem a entendre’ls des d’una altra perspectiva i ens obliga a replantejar projectes prèviament pensats només amb la nostra mirada.

Perquè per a Gent per Vilassar de Mar tots i totes sumem, també els infants. Per nosaltres la seva opinió és imprescindible per construir un municipi millor.

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada