Les propostes de Gent per Vilassar de Mar obtenen un bon resultat al procés de pressupostos participatius 2016

El projecte “Millora d’accessibilitat a la platja” proposat per Gent per Vilassar de Mar, amb 350 vots, ha quedat en segona posició en els pressupostos participatius del municipi.

9713664216_68149aee37_z9549852720_b55d491a0f_z-1

 

Un total de 716 persones, un 4,2% del cens de persones que podien votar (17.076), han participat en el procés de pressupostos participatius que s’ha fet a Vilassar de Mar, en què la ciutadania ha decidit en què invertir 92.000 euros del pressupost municipal. Del total de vots emesos, 716, només han estat nuls 7.

Des de Gent per Vilassar de Mar vàrem presentar 14 projectes, d’un total de 52, tots ells destinats a millorar diferents indrets de la nostra vila, com per exemple l’adaptació de la Plaça Jeroni Gelpí per fer-lo un parc inclusiu; la creació de marquesines en diferents parades d’autobús que encara no en disposen, la construcció d’un mural fet amb mosaic-trencadís a la plaça Carles Trias, o la millora d’accessibilitat a la platja per a persones amb mobilitat reduïda.

Després del procés de selecció realitzat entre les 52 propostes presentades per persones, entitats, associacions i partits polítics, van arribar a la fase final 15 projectes, dels quals 3 eren plantejats per Gent per Vilassar de Mar. La “Millora d’accessibilitat a la platja” ha quedat en 2a posició amb 350 vots, les “Ombres a la plaça Vicenç Casanovas” ha quedat en novena posició amb 113 vots, i la instal·lació d’un element d’entrenament esportiu “workout” a la plaça Carles Trias amb 43 vots ha quedat en el catorzè lloc.

La valoració econòmica final de cada projecte serà la que determinarà el nombre de propostes que es podran dur a terme seguint l’ordre de més a menys votat.

Des de Gent per Vilassar de Mar fem una valoració molt positiva d’aquest procés participatiu, el primer de la història del municipi, on es proposa a la ciutadania que plantegin i prioritzin una part dels pressupostos municipals. Estem convençuts que aquest ha estat el primer gra de sorra per aconseguir que els ciutadans tinguin cada cop més protagonisme a l’hora de decidir les prioritats de la vila.

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada