Mapa Escolar a Vilassar de Mar. Quin futur volem?

Escrit de Gent per Vilassar de Mar respecte el tema  triat per Babord: “Mapa Escolar. Quin futur volem?

 

El model educatiu actual no només condueix als nostres joves envers l’èxit acadèmic, també els impulsa cap al desenvolupament d’habilitats, actituds, capacitats, valors i emocions que promoguin la seva autonomia i el seu equilibri vital.

No és una qüestió tant de continguts com de forma que s’aprofiti, per exemple, el gran potencial de l’anomenada societat en xarxa, amb nous escenaris d’aprenentatge (com les xarxes socials) i l’oportunitat de potenciar valors molt interessants per l’aprenentatge d’infants i joves, com és la intel·ligència col·lectiva (xarxa interactiva d’informació) i la disposició de compartir-lo.

Dintre d’un context social d’importants transformacions i per satisfer les noves demandes i necessitats socials actuals, a Vilassar de Mar també hi ha centres educatius que se sumen a fomentar la creativitat, la gestió d’equips, la resolució de conflictes i la gestió de les emocions sense deixar de banda els aprenentatges teòrics, fent del mapa escolar de Vilassar de Mar un model més eficient i eficaç, integrat i no atomitzat, que aprofiti molt més els recursos i el coneixement del nostre entorn, seguint el principi d’escola inclusiva.

Des de Gent per Vilassar de Mar, tenim la voluntat de seguir apostant per prioritzar les actuacions en l’àmbit de l’educació dels nostres nens, nenes i joves. Parlem de programes i activitats municipals viables que tenen com a objectiu, a més de promoure l’excel·lència educativa mitjançant el desenvolupament màxim de les capacitats de tots i cadascun dels alumnes, abastar més enllà de l’escola. Aquesta programació ha de prioritzar en l’educació en valors, l’equitat, la cohesió social dels nostres infants i joves (programes d’educació ambiental, viària, per la salut, per la cultura, per la igualtat de gènere, pel consum responsable, entre d’altres).

Tanmateix, no podem oblidar que l’espai on l’alumnat passa moltes hores ha de ser adequat i saludable. En aquest sentit volem manifestar la nostra preocupació respecte als tancaments de línies als nostres centres, implantades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que provoquen el risc de massificació evident a les aules o les ampliacions amb mòduls prefabricats que envaeixen l’espai en detriment del benestar dels alumnes.

Entenem que una molt bona manera de vetllar pel futur de les nostres generacions que, de fet, són qui construiran el Vilassar de Mar del demà, és seguir treballant per la millora de les nostres escoles i instituts.

 

Podeu consultar la resta d’escrits sobre aquesta temàtica al web municipal.

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada