Què es pot fer des de l’Ajuntament per reduir les desigualtats de gènere?

Escrit de Gent per Vilassar de Mar respecte el tema  triat per Olga Zuloaga, regidora no adscrita: “Què es pot fer des de l’Ajuntament per reduir les desigualtats de gènere?“.

 

Ens agradaria deixar d’utilitzar quotes i números, ja que les dones no són números, però a la pràctica tenim molt clar que encara molt sovint és necessari.

La igualtat de drets entre dones i homes és una necessitat bàsica en una societat democràtica com la que vivim, però malauradament les desigualtats de gènere encara estan molt presents en el nostre dia a dia i en tots els àmbits (laboral, econòmic, familiar, social, polític i cultural). Quan la desigualtat arriba a la seva màxima expressió és quan apareix la violència masclista.

A Gent per Vilassar de Mar tenim molt clar que des de l’ajuntament ens cal treballar en aquesta problemàtica i així ho estem fent i ho seguirem fent. Els ajuntaments són les estructures de govern més properes a la població i això ens permet uns nivells de detecció i d’intervenció realment efectius i podem emprendre accions concretes, conjuntament amb altres actors socials.

A Vilassar de Mar i per tal d’impulsar les polítiques d’igualtat de gènere comptem amb un pla d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes. És una eina valuosíssima amb la qual vàrem obtenir una diagnosi del nostre municipi i crear un marc estratègic d’actuació que ens ha permès definir unes línies de maniobra i les accions concretes a desenvolupar. Aquest pla d’igualtat, conjuntament amb la llei d’igualtat efectiva de dones i homes i la del dret de les dones a erradicar la violència masclista és el que ens ha dut, aquest passat mes de novembre, a posar en marxa el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones). Amb aquest servei volem millorar la qualitat de vida i el benestar de les dones del nostre municipi que presenten alguna problemàtica derivada de la seva condició de gènere, és a dir, només pel fet de ser dones.

SIAD

Vilassar de Mar ha posat en marxa el Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD)

Les actuacions que es duen a terme al nostre municipi les agrupem en dos grans eixos:

  1. L’atenció a les dones (prioritzant les que pateixen violència masclista) i els seus fills i filles.
  2. La promoció i sensibilització de la dona per reduir les desigualtats existents.

En aquest eix tenim molt present les campanyes de prevenció dirigides cap als joves i infants en forma de tallers als instituts i escoles. Des de l’ajuntament impulsem, organitzem o donem suport a tallers, conferències, taules rodones, debats, activitats familiars, etc… En resum, accions que van orientades a la reflexió i la visibilització de la problemàtica, per tal de poder arribar algun dia a la igualtat real entre dones i homes.

 

Fotografia de capçalera “Dona-li la volta” de Margalida Vinyes en motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

 

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada