Zones verdes: aparcar a la via pública, necessitat o caprici?

Escrit de Gent per Vilassar de Mar respecte el tema  triat per ERC-VdM diu Sí: “Zones verdes: aparcar a la via pública, necessitat o caprici?“.

 

Seguint les prescripcions del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Vilassar de Mar, des del passat mes de juny s’han pintat i habilitat les anomenades zones verdes d’estacionament per a residents als dos extrems del poble, és a dir, unes zones d’aparcament gratuïtes en època d’estiu exclusives per a veïns de Vilassar de Mar, en els dos extrems del poble com són les zones del Pla de l’Avellà i de la Xinesca.

Aquesta mesura està destinada a facilitar a les persones del municipi l’aparcament en l’entorn d’aquestes zones especialment concorregudes durant els mesos d’estiu per persones de fora del nostre poble degut a la seva proximitat a la platja. Això provocava un col·lapse d’aparcament als veïns d’aquests barris i més encara a la zona del Pla de l’Avellà des de que el municipi de Cabrera de Mar va prendre la mateixa mesura als seus carrers adjacents al nostre poble.

Aquests espais de zona verda funcionen els divendres, dissabtes, diumenges i dies festius dels mesos de juny, juliol i agost i només hi poden estacionar els vehicles que són de titularitat de veïns de Vilassar de Mar o de determinades persones que acreditin circumstàncies de permanència prolongada o desplaçament periòdic al nostre poble.

Els residents dels carrers afectats han rebut la tarjeta verda al seu domicili. En cas de no haver-la rebut, han pogut sol·licitar-la com tota la resta de persones empadronades a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament o de forma electrònica.

Sabem que al tractar-se del primer any d’aquesta implantació i degut als tràmits administratius i de canvi d’ordenances que suposen la seva aprovació, tot ha anat molt just de temps i s’ha anat aplicant un període d’adaptació i informació per part de la Policia Local sense multar a ningú per aquest motiu d’estacionament en zona verda.

Vist el poc temps que encara portem d’aquest primer any de zona verda, però pendents del final d’aquest període on es farà la valoració de com ha funcionat, des de Gent per Vilassar de Mar proposarem tres possibles canvis:

  • Que la prohibició d’aparcar només sigui en horari de platja (de 10:00 a 20:00 hores)
  • Que només sigui dissabtes, diumenges i festius (creiem que no cal els divendres)
  • Que les targetes tinguin una validesa de 2 anys.

Bon estiu i bon aparcament a tothom!

 

Nota: Foto de capçalera publicada per l’ajuntament de Vilassar de Mar

Author: gxvdm

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada